El Parc Natural dels Ports és una zona magnífica per la pràctica del senderisme adaptat a tota mena de public. Aquest paratge natural ens ofereix una gran varietat de rutes que permeten als visitants gaudir de la bellesa natural i la diversitat paisatgística.

A continuació us fem arribar diferents propostes d’excursions que podeu fer pel vostre compte o acompanyats de guies locals que us guiaran e interpretaran tot el seu patrimoni natural, cultural i històric del massís.

1-” Més enllà del Senderisme: descobreix el Port a traves de la teva orientació”

A partir del teu sentit de l’orientació i les explicacions prèvies dels guies s’hauran de trobar les diferents balises amagades per l’entorn natural.

2- “Coneixem la flora i fauna endèmica dels Ports”

Aprendre i valorarem les diferents plantes i animals únics del parc natural dels Ports, amb explicacions sobre la seva adaptació al medi i la seva importància ecològica.

3- “Descobreix els Senders Secrets del Parc Natural del Ports”

Submergeix-te a les rutes menys conegudes i descobreix paisatges inexplorats del parc.

4- “Camí dels Cingles: Vistes Panoràmiques”

Una caminada pels costats dels cingles més impressionant del massís et permetran a tenir unes vistes impressionants de la vall de l’Ebre, el Delta de l’Ebre i les parts més continentals del massís i fins i tot dels Pirineus. Coneixereu totes aquelles espècies més rupícoles tan de flora com de fauna.

5- “La ruta del cel estrellat: Una Aventura sota les estrelles

Explora la màgia del port sota un mantell estrellat allunyat de la contaminació lumínica coneixent les constel·lacions, fenòmens celestials i l’orientació nocturna. Atendrem  aquells animals nocturns per saber les seves adaptacions i comportaments en el medi natural.

6- “El Repte dels Ports: Les 5 Rutes de Senderisme Més Desafiants”

Pels amants de les caminades desafiants, presentem les rutes més exigents adaptades a diferents dies i dificultat tècniques per gaudir el Port d’un punt més extrem.

7- “Les petjades del passat: Vells Camins de maquis i contrabandistes”

Recorre antigues edificacions i descobreix les històries que han modelat aquest meravellós lloc. Recorre antics camins utilitzats pels contrabandistes, amb explicacions sobre la història d’aquesta pràctica i la seva influència en la zona.

8- “Descobrim la hidrologia del massís: els millors llocs per gaudir de l’Aigua als Ports”

Camina pel costat de rierols i fonts d’aigua fresca, descobrint la importància d’aquest ecosistema tan fràgil i preuat. Coneixerem la hidrologia del parc, com ha evolucionat al llarg dels anys i la seva importància ambiental i per un futur sostenible.

9- “Les dues fagedes per descobrir.”

Ens endinsarem a les fagedes més meridionals d’Europa per conèixer la seva evolució, condicions del medi i arbres emblemàtics com el Pi Gros o el Faig pare. Un paratge natural que us enamorarà amb tots els sentits.

10- “Senderisme Gastronòmic: Sabors de la Terra”

Es combina la natura amb la gastronomia local, explorant l’ús tradicional de plantes i de totes aquelles accions que portaven a terme els nostres avantpassats per sobreviure. Acabarem amb un tast de productes locals del territori.