CURSOS D’ORIENTACIÓ I BTT

Cursos i BTT
CursosIBTT

Oferim cursos d’orientació i BTT per transmetre tots aquells coneixements específics de cada modalitat. Aquest fet permetrà que poguéssiu portar a terme activitats al medi natural amb la màxima seguretat i autonomia.

Orientació

Amb el curs d’orientació pretenem dotar-vos dels coneixements necessaris i essencials per saber-nos orientar a la muntanya principalment a partir d’un mapa i brúixola.

Explicarem tot l’instrumental bàsic d’orientació (mapa, brúixoles, aplicacions, Garmin, GPS, …). A continuació presentarem un conjunt de conceptes, eines i tècniques on les posarem en pràctica sobre el terreny començant a donar una autonomia als participants. Les xerrades i les pràctiques es faran d’una forma lúdica, entretinguda i amena per crear un bon ambient grupal. Finalment, passarem a realitzar un circuit d’orientació on s’hauran de trobar les balisses a partir de la interpretació de diferents tipus de mapes i zones.

Cursos de BTT

En aquest curs aprendreu anar de forma més segura amb bicicleta per diferents tipus de camins i sendes. Començarem duent a terme l’explicació del material tècnic de la bicicleta, seguretat, pas per corbes, posicionament, frenades etc. A continuació es passarà a fer la ruta on s’aniran donant diferents consignes per perfeccionar el pas per corba, superació d’obstacles, posició sobre la bicicleta, percepció i anticipació al terreny, baixades amb pendent, pujades tècniques etc.

Tots aquests aspectes et permetran gaudir de la bicicleta de muntanya, tenir més seguretat a les teves sortides i el més important passar un dia de diversió i aprenentatge sobre la bicicleta acompanyat de nous companys.

PREGUNTES FREQÜENTS

Quina durada tenen els cursos?

Principalment, la durada d’aquest curs és d’una jornada completa sempre completant-la amb una xerrada teòrica d’entre 1-2 hores el dia abans per explicar tots els conceptes específics de cada modalitat. També oferim la duració de dos dies per aprofundir més amb els conceptes i tenir la part pràctica més extensa.

Quan es porten a terme aquest curs i quin preu tenen?

Es poden fer a la carta els cursos amb un grup mínim de 4 inscrits decidint els horaris i les dates.

Després a la nostra agenda d’activitats sempre fem una oferta entre 2-3 cursos anuals. El preu varia segons si és d’una jornada completa o de dos dies. Els preus varien entre els 45 – 90€ amb un mínim de 4 inscrits i un màxim de 12.

A quin lloc es realitzen?

Els cursos es porten a terme al Parc Natural dels Ports, tenint en compte la modalitat, la temporalitat i l’exigència us proposem el lloc més adient per la pràctica d’aquest esport.

Material necessari?

En el cas de l’orientació solament heu de portar roba adequada a l’estació de l’any, calçat de muntanya, motxilla, telèfon mòbil, aigua i alguna cosa per menjar. El material específic per l’orientació l’aporta l’empresa com són els mapes i brúixoles.

En el curs de BTT s’ha de portar bicicleta, casc, genolleres, guants, motxilla, aigua, telèfon mòbil i alguna cosa per menjar.

Potser t’interessi…

Estades Escolars - Campamentos escolares - EducaPorts

Estades Escolars

Els alumnes tindran l’oportunitat d’ampliar l’aprenentatge escolar i el creixement personal  a partir de l’experimentació, observació i percepció aprenent aquell valor natural que ens envolta.

ColoniesDestiu

Colònies D’estiu

Els nens/es viuran i experimentaran uns dies plens d’activitats, aprenentatges i (des)connexió dintre d’un entorn únic i ple de riquesa. És una experiència que recordaran durant molt temps.

Senderisme Travessas

Senderisme + Packs

Viu experiències, emocions i aprenentatges acompanyats dels millors guies del territori, aquests us portaran als indrets més màgics del massís amb la major seguretat, confiança i adaptació a les vostres necessitats.