Parc Natural Els Ports

El Parc Natural dels Ports és molt més que una simple destinació turística; és un paradís de bellesa natural situat al sud de la província de Tarragona, Catalunya. Amb més de 35.000 hectàrees d’extensió, aquest tresor ocult encanta els visitants per la seva geologia intrigant, la seva exuberant flora i fauna, la seva rica història i la seva mida expansiva. Trobem cims i moles superior als 1000 msnm, com a cim representatiu el cim de Caro situat a 1442 msnm sent el punt més elevat de tota la província de Tarragona. En aquest punt podreu al·lucinar de les increïbles vistes al Delta de l’Ebre o fins i tot als Pirineus.

La geologia és una finestra al passat, amb formacions rocoses que expliquen la història de milions d’anys d’evolució. Es caracteritza per un massís calcari donant forma a muntanyes escarpades, goles profundes i valls verdes, creant un paisatge abrupte i molt escarpat.
Podem trobar una rica diversitat d’espècies de flora caracterítzant diferents espècies endèmiques i d’especial interès com la viola d’aigua o el cornil dels Ports. Entre la fauna oservem una amplia varietat d’espècies de rapinyaires i mamífers com voltors sobrevolant els penya-segats, aguila calçada i cuabarrada, cabirols pasturant als prats i la cabra hispànica com a mamífer representatiu.
La història del parc es remunta a temps ancestrals, amb evidències d’assentaments humans que daten de l’època ibèrica i medieval. Avui en dia podem trobar una rica herència cultural fent evidència l’antiga vida del nostre avantpassat com masos abandonats, forns de calç, carboneres, marges de pedra seca entre d’altres.
Ofereix infinites oportunitats per a l’aventura i el descobriment. Amb nosaltres podreu gaudir des d’emocionants senders de muntanya fins a tranquil·les rutes d’observació d’aus, podent triar tallers familiars, senderisme interpretatius, colònies d’estiu i molt més. No dubteu a contactar per descobrir i aprendre tot el que ens amaga aquest massís.

Com accedir amb transport public:

Gràcies a l’empresa Hife podreu arribar a diferents pobles situats a la falda dels Ports com Alfara de Carles, Paüls, Prat de Comte, Mas de Barberans, Arnes entre els més representatius.
Observar els horaris amb l’empresa d’autobusos Hife: https://www.hife.es/lineas-regulares

Amb RENFE podreu arribar fins a la ciutat de Tortosa per poder agafar els autbossus i dirigir-vos als pobles del parc natural dels Ports.
Observa els horaris amb l’empresa de trens RENFE: https://www.renfe.com/es/es

Llocs per visitar al parc natural dels ports

Museo

MUSEU DE LA PAUMA – Un museu a la falda dels Ports que projecta la tradició de l’artesania amb fibres vegetals cap al present i futur d’un món global.

Logo Educaports

Si t'agrada la natura i les activitats a l'aire lliure, no et pots perdre les nostres propostes de senderisme i packs d'aventura als Ports i al Delta. Descobreix l'entorn privilegiat d'aquestes zones acompanyats de guies locals que et portaran als indrets més màgics per explicar-te totes les curiositats que amaga la muntanya.